Sedert het bestuursjaar 2007 - 2008 beschikt O.D.WAZIG over haar eigen bus. Een niet te mistane Hanomag Henschell uit 1972 welteverstaan. Een bus met een rijk verleden en een nog rijkere toekomst in het verschiet. 

Waar voorheen tijdens WIW ' s vooral het WWP werd gebruikt, is deze na de inauguratie van de lichting 2007 jammerlijk ontvreemd en zat het O.D. zonder mobiele kampeerunit. Mede hierdoor en het feit dat de roep naar een vervoersmiddel vanuit het dispuut groter werd, is besloten tot de koop van een oldtimer bus welke de behoeftes van het dispuut zou vervullen. Gekocht van een clown die de bus uit financiële noodzaak moest laten gaan is ' De Eindbaas '
Inmiddels een jaar in het bezit van WAZIG en is hij flink opgeknapt. Van een nieuw blok tot een shisha en verlengde banken, aanpassingen en upgrades zijn er in grote getale gedaan en zullen ook blijven worden gedaan. 

Naast het eerder genoemde WIWs heeft de bus zich al ruimschoots bewezen tijdens de rally ter ere van de 14e Dies Natalis en ook tijdens de batavierenraces, waarin het dispuut altijd trouw participeert, zal hij schitteren. Zomervakanties en het bezoeken van random steden dan wel uitgestorven dorpjes behoren tot de mogelijkheden waar het schoone O.D. zich momenteel van kan bedienen.

Met een gerust hart kan gezegd worden dat een nieuw hoofdstuk is begonnen met de aanschaf van deze bus en Enschede zal menig maal wakker worden geschud wanneer de Eindbaas haar aanstalten maakt.

Aan alle mooie hoofdstukken komt een eind en zo ook aan deze. Het is voor WAZIG een mooie periode geweest van meer dan acht (acht) jaar. Hierin zijn vele vakanties met de eindbaas gevierd, vele tripjes gemaakt, vele biertjes gehaald en al helemaal veel CO2 uitgestoten.
Toch heeft de eindbaas ons niet altijd overal gebracht. Meerdere malen heeft hij langs de weg gestaan met een mankement. Ook heeft de eindbaas in zijn periode bij WAZIG drie motoren versleten.

Uiteindelijk heeft tijdens de introductieweek van 2015 de derde motor er de brui aan gegeven. Opgeblazen. Na goed overleg is besloten de Eindbaas weer terug de verkopen aan een van de oorspronkelijke kopers: Remco Brandjes.
Dit betekend niet dat dit het einde is van het huldenswaerdige WAZIG vervoer. Er zal zeer spoedig een nieuwe eindbaas komen en ook de oorspronkelijke Eindbaas zal worden opgeknapt door Remco. Hulde!

 

 

© Website van Onafhankelijk Dispuut WAZIG